Nije tajna u receptu, nego u koraku

Piše Sanja Hajdukov

 

Mislila sam da znam šta je drugarstvo dok nisam upoznala Borisa. On me naučio mnogim stvarima, ali najviše tome da nije obična stvar biti drug.

Da nije stvar u deklarativnim tvrdnjama kako nekog voliš i kako ti je do nečijeg drugarstva stalo, nego da je bitno imati oko sebe posebne ljude zbog kojih si spreman na djelo, na istinsko djelo. Na ono djelo koje cijeloj priči daje moć. Boris me naučio da shvatim da postoje ljudi vrijedni tvog drugog zdravog bubrega. Ne da to obećaš, nego da to učiniš, ako zatreba.

Mi smo se zajedno usavršavali u nekim segmentima, najviše u poduzetničkom obrazovanju i bili dobri u tome toliko da smo predavali, drugima prenosili ta znanja. I radili dobro.

Ja sam mislila da to znam, formalno i neformalno, sve dok nisam i postala poduzetnica. Onda sam rekla: „Borise, ja sad vidim da je sve drugačije od onog što smo pričali. Ja tek sad istinski razumijem tržište, tek sad znam šta znači poduzetnički strah i poduzetnička sloboda.“

A ona je u moći da učiniš korak i izađeš iz okvira.

 

Ostatak teksta pročitajte na 

 

http://balkans.aljazeera.net/blog/nije-tajna-u-receptu-nego-u-koraku

 

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, Photoshop,Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Engleski i Njemački jezik.

pogledano 1352 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top