Profesionalna orijentacija

Centar za pormociju cjeloživotnog učenja Erazmo je jedini centar ovakve vrste u BiH koji svojim članovima (i onima koji to žele postati) nudi mogućnost da provjere svoje talente, afinitete, skolonosti i prikrivene potencijale, kako bi odabrali pravu profesiju u životu. Izbor zanimanja je važna odluka o kojoj u velikoj mjeri zavise uspjeh i zadovoljstvo u životu pojedinca. Ukoliko vi ili vaše dijete želite saznati koji je pravi odabri srednje škole ili fakulteta potrebno je da pristupite ovakvoj provjeri, koja se radi putem osam preciznih testova, kao i individualnog razgovora sa našom članicom, koja je iskusni priholog, certificirani stručnjak za pomoć pri profesionalnoj orijentaciji i vrhunski profesionalac, koja je specifična znanja, ekpertsku edukaciju i certifikate sticala radeći u specijalizovanim centrima ovakve vrste u Beogradu, a potom Sarajevu. Ovi testovi pomoći će vama i vašem djetetu da lakše donese ispravnu odluku o tome šta studirati ili koju školu pohađati, kako bi se zaštitili od neprijatnosti, razočarenja i neuspjeha.

Svaki mladi čovjek koji pristupi testiranju profesionalne orijentacije, u toku dva sata će uraditi:  psihološke testove, testove interesovanja, testove vještina i hobija, kao i testove ličnosti i inteligencije. Nakon testiranja, svaki kandidat će pristupiti individualnom razgovoru sa psihologom, a nakon par dana će dobiti stručni nalaz, koji sadrži 16 rangiranih zanimanja, gdje se prvih pet, prema redosljedu preporučuju kao zanimanja koja bi kandidat trebao odabrati, dok se za one koji su na kraju ove liste, savjetuje da bi ih svakako trebalo izbjegavati prilikom odabira životnog poziva, što ne znači da taj kandidat ne  bi mogao uspješno završiti takav fakultet ili školu.

Prosto se radi o tome da je potrebno izabrati zanimanje sa kojim će mladi čovjek u budućnosti i tokom cijelog života biti zadovoljan i takav posao raditi sa punim elanom, umjesto što bi njegov pogrešan izbor bio izvor cjeloživotnog nesnalaženja ili nezadovoljstva. Kvalitet života u velikoj mjeri zavise od toga da li se bavimo poslom koji nam odgovara.

Savjetujemo da se prijavite na testiranje profesionalne orijentacije koja se u Centru za promociju cjeloživotnog učenja Erazmo, odvija najmanje jednom mjesečno, pod sloganom:  Napravite pravi izbor!

Cijena testiranja: 70 KM

pogledano 1836 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top