Lajkoholizam i nargila

Piše Sanja Hajdukov

 

Da li je mit ili istina, al' čujem da je u piramidama nađena cedulja na kojoj je hijeroglifima napisano: „Današnja omladina je iskvarena, u naše vrijeme sve je bilo puno bolje.“

I dok o tome razmišljam primjećujem da je u našem gradu otvorena nova prodavnica sa kompletnom opremom za nargila bar.  Odlična pogodnost za one koji i nakon sjedenja u baru, mogu bez pauze u cuclanju nargile i trovanju ko zna kakvim sastojcima iz užarenih aromatičnih kockica, sa ovom praksom nastaviti kod kuće i zadovoljstvo podijeliti sa roditeljima i komšijama. U moje vrijeme je sve bilo bolje, pa su komšije, kad se okupe ispred zgrade ili u nečijem dvorištu, slale malu djecu u prodavnicu po cigare i pivo. Ovo je bilo potpuno legitimno i sasvim društveno prihvatljivo, poslati po alkohol i duhan, ne samo svoje dijete, nego bilo koje komšijsko. Paradoks, reklo bi se. Da li mu dodaje na veličini činjenica da je sada protuzakonito dozvoliti maloljetnoj osobi da kupi cigarete i alkohol, te da ih je prodavac na kasi dužan legitimisati. No pušiti nargilu je potpuno javno i golim okom vidljivo da po tim barovima sjede maloljetna djeca, ne krijući se.

 

Ostatak teksta pročitajte na:

 

http://balkans.aljazeera.net/blog/lajkoholizam-i-nargila

 

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, SPSS, Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Catia, Engleski i Njemački jezik.

pogledano 220 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top