Feminizam u borbi za prava muškaraca

Piše Sanja Hajdukov

Koliko, zapravo, muškaraca želi da prihvati istinitost rečenice da se feminizam zalaže za prava muškaraca? Vjerujem da mnogi muškarci, kad pročitaju ovakvu rečenicu, pomisle da nije bila loša ideja da se vještice spaljuju, prije nego što im se progresivne ideje razbuktaju.

Da smo se, sada već brojne mi, koje njegujemo ovakve ideje, rodile prije 350 godina u Salemu, već bi nas objesili. I nije mi neprežaljeno to sto su tri vještice u Salemu pogubljene, nego mi je krivo što je jedna priznala da je vještica i da to zaslužuje.

Tragove ovoga vidimo u brojnim primjerima danas, kada žene, koje su nevidljive, obespravljene, čak zlostavljane, same govore da to možda ipak zaslužuju i da je u konačnici, zlostavljač u pravu.

"Želiš li da ti kupim lutku koja plače?", upita tata kćerku. "Ne, želim onu koja se bori za svoja prava!", kružilo je ovih dana na društvenim mrežama.
Ostatak teksta pročitajte OVDJE:

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, SPSS, Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Catia, Engleski i Njemački jezik.
pogledano 11 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top