Učenje na daljinu poželjno, ali ne po metodologiji 'daj šta daš'

Piše Sanja Hajdukov

Govore da se na noćnom nebu vide sateliti koji će umrežiti cijeli svijet i omogućiti brzi internet i u najdaljem njegovom kutku. Da nije interneta, vjerovatno mi se u rukama ne bi našli članci koji govore da je svaka kriza prilika i da je, na primjer, Njutn u izolaciji, bježeći od crne kuge, došao do značajnih otkrića iz matematike i postavio temelje naučne revolucije.

Kao mačka mi je ova korona prešla put, poremtila mnoge dobre planove i gurnula me u egzistencijalni vakuum. Da ne bi nje, ne bih saznala da se pelceri sa stabla jabuke, koju je iz svoje sobe gledao Njutn postavljajući osnove zakona o gravitaciji, posmatrajući kako jabuka pada sa stabla, nalaze i već četiri stotine godina održavaju u dvorištu Univerziteta u Kembridžu. Vjerovati je tome.

Vjerovala sam i da će se procesi digitalizacije raznih društvenih i životnih procesa uvoditi postepeno, godinama.

Kada sam pristustvovala jednoj naučnoj konferenciji u Varšavi prije tri godine, rekli su tada da se očekuje da digitalne platforme zamijene banke, te da će se cjelokupan proces odobravanja kredita, platnog prometa i štednje dešavati u jednoj prostoriji, gdje je bitno samo da imate moćan računar i brz internet.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE:

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, SPSS, Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Catia, Engleski i Njemački jezik.
pogledano 133 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top