Izazivači korone

Piše Sanja Hajdukov

Sve češće se priča da se let na mjesec nije ni desio, nekako i logika nameće sličan zaključak. Al' letovi u svemir definitivno jesu tekovina modernog doba. I 20.000 milja pod morem je odavno moguće, kao i umjetna oplodnja. Mnoge aktivnosti preko noći pređoše na online metodologiju. Nešto lakše, nešto na silu. I za to vrijeme, mi i dalje čekamo u kilometarskim redovima da ostvarimo neko „pravo“.

Od kantona koji je u martu prvi uveo sve mjere zaštite od širenja korona virusa, od pohvala na rad i proaktivnost Ministarstva zdravlja, dođosmo do situacije danas, kada se otvara sve više klastera i kada se među djecom i vaspitačicama u vrtićima virus širi, među studentima, rudarima i ljekarima, kada nam saopštavaju da se u Tuzlanskom kantonu strahuje od italijanskog i španskog scenarija.

Ne noseći maske, ne držeći distancu, slaveći obilno vjerske praznike, organizujući zabave, čudimo se stalno: „Kako dođe do novog vala zaraze?“ i sve se pitamo: „Da nam ovo neko nije podmetnuo?“

Saopštiše da se u jutarnjim časovima na redovno javljanje u Službu za zapošljavanje TK već do 11:00 prijepodne evidentiralo 1.020 nezaposlenih osoba. Svi oni uredno su čekali u redu ispred zgrade pomenute službe, poznate po imenu Biro, ne držeći nikakvu distancu, ulazili su po jedno ili dvoje, jer se na naš Biro dolazi isključivo lično.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE:

www. Erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, SPSS, Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Catia, Engleski i Njemački jezik.
pogledano 179 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top