Čemu roze trakica kad tuzlanski mamograf ne radi cijelu godinu?

Piše Sanja Hajdukov

Potpuno je ironično i besmisleno nošenje roze trakice u Tuzli kao podrška oboljelima od karcioma dojke, jer u javnoj ustanovi Dom zdravlja Tuzla mamografski aparat ne radi već više od godinu dana. I to jedini.

Govori se i da je to godinu i po dana, no ja za sebe znam potpuno tačan podatak. Ravno prije godinu dana na ovom istom mjestu pisala sam o tome kako sam išla na zakazani mamografski pregled dojki, kao i svake godine do tad, no vratili su me s riječima: „Aparat ne radi, zvaćemo vas čim se popravi.“

Bio je oktobar i nekako sam vjerovala u tu simboliku. Prvih mjesec dana sam i vjerovala da će me neko pozvati, ali kako je vrijeme brzo prolazilo, mjeseci su se izvukli i nekako u februaru saznam da aparat i dalje ne radi i da je svako čekanje, kao i mnogo toga u ovoj zemlji, ludom i naivnom radovanje.

Ja sam od onih koji se snađu, koji mogu da plate, pa sam lako našla privatnu kliniku u kojoj svi aparati rade.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE:

www. erazmo.ba – budite aktuelni,obrazujte se i odaberite kurs iz naše ponude: Java, Android, SPSS, Grafički dizajn, Dječije programiranje, Autodesk 3Dmax, Web dizajn, AutoCad, Catia, Engleski i Njemački jezik.
pogledano 11 puta

Kontakt informacije

Gdje se nalazimo

Top